ClimaMix Ventilatieconcept voor stallen met een vrije uitloop voor pluimvee, varkens en geiten

Nieuw van ITB is het ClimaMix klimaatconcept voor stallen met gelijkdruk ventilatie. ClimaMix is onder andere ontwikkeld voor stallen met een vrije uitloop voor dieren zoals varkens, pluimvee en geiten.

De juiste verdeling van inkomende lucht is cruciaal voor een goed stalklimaat. Een goede verdeling van lucht met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid voorkomt kou, vocht en tocht bij dieren. ClimaMix is speciaal ontwikkeld voor stallen met gelijkdruk. Door de juiste plaatsing van de inblaaskokers en afzuigkokers binnen het ClimaMix klimaatconcept is de temperatuur en luchtverdeling overal in de stal en dicht bij de dieren optimaal. Doordat ClimaMix de druk in de stal onder alle omstandigheden gelijk houdt, worden problemen voorkomen bij het openen van uitlaatluiken.

ClimaMix bestaat uit een verstevigd ventilatorhuis met aangelaste verdeelplaat. De verdeelplaat bestaat uit gelijke vakken waar de lucht laminair wordt ingeblazen. Het klimaatconcept is zo ontworpen dat de worp van de inblaaslucht altijd perfect is afgestemd op de afmetingen van de stal. De verdeling van de inlaatlucht in de stal is daardoor uiterst uniform. Kou, vocht en tocht worden geminimaliseerd. Dieren verdelen zich optimaal door de ruimte en blijven gezond en vitaal. Doordat de verdeelplaat scharnierbaar is, zijn de ventilator en de verdeelplaat gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud en reiniging.
Luchtmengsysteem voor het voorverwarmen van koude buitenlucht

ClimaMix wordt volledig geproduceerd uit HDPE kunststof en is daardoor langdurig bestand tegen extreme omstandigheden in de veehouderij. Dankzij het innovatieve kliksysteem is Climamix ook verkrijgbaar als gemakkelijk te transporteren en eenvoudig te installeren bouwpakket. ClimaMix kan worden geleverd met een motor bediend luchtmengsysteem waarmee de lucht op koude dagen kan worden voorverwarmd voordat het de dieren bereikt. Daardoor ontstaat het hele jaar een constant en aangenaam klimaat waarmee de gezondheid en voerconversie bij dieren positief kan worden beïnvloed.