ITB is in 1982 opgericht onder de naam Installatie Techniek Boxmeer, door Antoon van der Linden en Toon van de Laar. De basis voor een belangrijk onderdeel van het bedrijf werd echter al eerder gelegd. In 1974 startte Toon van de Laar met Lou Weerepas het bedrijf Eurotherm. In 1976 werden hier de eerste warmtewisselaars voor varkensstallen geproduceerd, destijds wisselaarbuizen gemaakt van glas. In 1978 werd de eerste kunststof warmtewisselaar geproduceerd.
Toen ITB in 1982 werd opgericht, was de productie van warmtewisselaars dus niet nieuw voor het bedrijf. ITB werkte destijds vanuit een kleine werkplaats in het Noord-Brabantse Oeffelt. Destijds werden zowel productie- als installatiewerkzaamheden uitgevoerd. De resultaten waren goed, al binnen een jaar konden de eerste personeelseden worden aangenomen. In 1983 startte ITB als eerste met de productie van kunststof ventilatiekokers, met name toegepast in de regionale agrarische sector. Nadat ITB in 1984 aan de VIV had deelgenomen, een internationale beurs gericht op de agrarische sector, raakte de internationale handel in een stroomversnelling. In 1984 werd tevens de eerste mestdrooginstallatie ontwikkeld in samenwerking met Novenco en Big Dutchman.
Toen ITB in 1989 verhuisde naar het grotere nieuwbouwpand aan de Valendries in Boxmeer, was het aantal medewerkers gegroeid tot 12 man. In 1989 werd ook de eerste versie van het geothermische luchtconditioneringssysteem, nu bekend als GETS, door ITB geplaatst bij een varkenshouder in Schaijk. Zowel nationaal als internationaal bleef de vraag naar de ventilatiesystemen, warmtewisselaars en complete klimaatoplossingen van ITB groeien. De belangrijkste markten voor ITB bevonden zich in West- en Oost-Europa en Noord-Amerika.
Verdere groei leidden er toe dat in 1999 intrek werd genomen in het huidige pand aan de Lionstraat 10 in Boxmeer. De 22 medewerkers die ITB op dat moment in dienst had verhuisden eind 2000 naar dit, met het eigen GETS systeem uitgeruste, pand. In 2003 werd Sjaak van der Linden (geen familie van Antoon) mede-eigenaar van het ITB. De internationale handel, met name richting Oost-Europa, bleef groeien en binnen Nederland werd de productie van luchtwassers steeds belangrijker. In 2008 besloot Antoon van der Linden uit het bedrijf te stappen, waardoor Toon van de Laar en Sjaak van der Linden samen de leiding van het bedrijf vormden. In 2011 werden de productiewerkzaamheden uitgebreid naar het naastgelegen gebouw aan de Lionstraat 8. De gebouwen werden in 2013 aan elkaar gekoppeld, waardoor de productiemogelijkheden verder verbeterden.
Eind 2016 startte een nieuwe fase voor ITB. Na ruim 34 jaar besloot Toon van de Laar dat het tijd was om een stap terug te doen. Het merendeel van zijn aandelen werd verkocht aan het Chinese FendyTech. FendyTech is een investeringsmaatschappij gevestigd in Beijing, die investeert in op energiebesparing gefocuste bedrijven en de krachten van deze bedrijven waar mogelijk bundelt. Voor ITB betekende dit dat de toetreding tot de snel groeiende Zuid-Oost Aziatische en met name Chinese markt in een stroomversnelling raakte. ITB blijft werkzaam vanuit Boxmeer in Nederland, waar alle bedrijfsactiviteiten blijven plaatsvinden.