AIR2-DS | Lamellenwisselaar bij vleeskuikenstal

  • 24.000 m3/h warmtewisselaar met lamellensysteem.
  • Stal met 52.800 vleeskuikens in Leisele, België.

 

Op aanvraag van Droeshaut NV uit Achel, België heeft ITB een 24.000 m3/h AIR2-DS warmtewisselaar met lamellen geproduceerd. De warmtewisselaar is eind 2014 geplaatst bij de stal met 52.800 vleeskuikens van dhr. J. Dewaele in Leisele, België. Het systeem voldoet hiermee ruim aan de richtlijn voor ammoniakreductie, die is gesteld op 0,35m3/h/dier.

De 376 lamellen met een lengte van 8 meter realiseren een thermisch rendement tot meer dan 80%, afhankelijk van de buitentemperatuur. Het systeem is uitgerust met spoelinstallatie, strekmetalen buitenfilter en kokersystemen. Onderin de zijwand zijn door middel van extrusielas aanluitingen bevestigd voor condensafvoer. Voor optionele extra reiniging zijn aan de bovenzijde van het systeem extra toegangsluiken geplaatst. De warmtewisselaar is aangesloten op een bestaande PL-9200 stalcomputer van Stienen BE. Inblaas en afzuiging vindt plaats door middel van type 80 ventilatoren van Ziehl-Abegg. De inblaaslucht wordt richting de nok van de stal geblazen en door middel van recirculatieventilatoren verspreid.

Na de eerste periode van ingebruikname geeft dhr. Dewaele aan tevreden te zijn over de warmtewisselaar; ‘Er is weinig onderhoud nodig en er is een goede warmteafgifte. Het systeem functioneert goed.’

Droeshaut NV is gespecialiseerd in stalautomatisering van pluimvee- en varkensbedrijven en aanverwante landbouwsectoren. Naast de warmtewisselaar bij dhr. Dewaele heeft Droeshaut NV op meerdere locaties in België de AIR2-DS warmtewisselaar geplaatst.

AIR2-DS Warmtwisselaar bij vleeskuikenstal
AIR2-DS Warmtwisselaar bij vleeskuikenstal
AIR2-DS Warmtwisselaar bij vleeskuikenstal
AIR2-DS Warmtwisselaar bij vleeskuikenstal
Lamellen van AIR2-DS na 1,5 jaar gebruik, zonder extra reiniging
Lamellen van AIR2-DS na 1,5 jaar gebruik, zonder extra reiniging