Vissen

  • Ontvochtiging van kweekruimte
  • Energiebesparing
  • Verbeterd werkklimaat

 

Klimaat in de viskwekerij

Het belangrijkste klimaat in de viskwekerij is uiteraard dat van het water. Door een goed klimaat in de kweekruimte ook verschillende voordelen worden behaald. Optimale ventilatie in combinatie met warmteterugwinning resulteert in een goede luchtkwaliteit met een gereduceerd energieverbruik. De temperatuur bij het wateroppervlak en de lucht daarboven moet constant zijn en het verschil daartussen moet worden geminimaliseerd. De kwaliteit van het water blijft daardoor constanter, wat leidt tot verbeterde resultaten bij bijvoorbeeld groei. Daarnaast leidt een beter klimaat in de kweekhal ook tot prettigere werkomstandigheden voor de kweker.

ITB voor de viskwekerij

Voor viskwekerijen heeft ITB kunststof warmtewisselaars ontwikkeld waarmee het energieverbruik in de kweekhal gereduceerd wordt. Daarnaast wordt met de systemen de ruimte ontvochtigd, waardoor mistvorming in de hal wordt verminderd en het zicht verbeterd. De warmtewisselaars worden volledig uit kunststof (PP) en RVS geproduceerd en hebben daardoor een zeer lange levensduur.

Air2-fish warmtewisselaar viskwekerij

Ontwikkeling

ITB  is betrokken geweest bij verschillende projecten bij viskwekerijen. Omdat dit een opkomende markt en een relatief nieuwe sector voor ons is werken we graag samen met partijen in de markt om tot de ontwikkeling van goede concepten te komen. ITB ontwerpt en produceert de systemen vervolgens zelf, waardoor wij erg flexibel zijn in de samenwerking en efficient kunnen inspelen bij de viskwekerij.

AIR2-Fish - Warmtewisselaar in productie