Kunststofbewerking

Als specialist in productie van kunststof systemen voor klimaat in de agrarische sector, heeft ITB jarenlange kennis en een uitgebreid machinepark, waardoor wij altijd een passende oplossing kunnen bieden.

ITB heeft meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte kunststof systemen. Deze worden veelal toegepast in de agrarische sector, maar vinden ook met enige regelmaat hun weg naar ander toepassingsgebieden. Enkele voorbeelden van kunststof systemen die ITB heeft geproduceerd zijn kunststof vijvers, demontabele strandhuisjes en vloeistoftanks.

 

Vijver in tuin geproduceerd uit PE

Ontwikkeling van speciale kunststof producten vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de klant en ons team van specialisten. Onze ervaren tekenaars werken een productieopdracht tot in detail uit met geavanceerde 2D- en 3D-tekenprogramma’s. In ons moderne machinepark produceren onze ervaren en gespecialiseerde medewerkers het systeem, met veel oog voor detail. Wij maken hierbij gebruik van meerdere freesmachines (waaronder een vijf-assige frees), kunststofzagen, spiegellasbanken met een maximale lengte van 5 meter en een groot aantal fohn- en extrusielas machines.

Deel van werkplaats ITB

Veelgebruikte materialen voor onze systemen zijn polyethyleen en polypropyleen. Daarnaast worden PVC en waar nodig RVS of geanodiseerd aluminium onderdelen toegepast. Afhankelijk van de toepassing kunnen wij deze materialen UV-bestendig en in een groot aantal kleuren aanleveren. Door de producteigenschappen van de verschillende kunststoffen en de productiewijze zijn systemen bestand tegen veel agressieve, bijtende en chemische stoffen, tegen UV-straling en kunnen deze lucht- en waterdicht worden aangeleverd.

Kunststof demontabel strandhuis