Pluimvee

  •  ITB levert voor de hele sector, van broederij tot leghennen en van opfok tot vleeskuikens
  • Ook voor kalkoenen, eenden, ganzen etc.
  • Goed stalklimaat leidt tot betere resultaten

Klimaat in de pluimveehouderij

In een pluimveehouderij met een uniform en constant klimaat worden betere resultaten behaald. ITB ontwikkelt klimaatconcepten en produceert kunststof klimaatcomponenten en systemen voor pluimveehouderijen. Een constante temperatuur en minimale tocht leidt tot meer rust bij bijvoorbeeld vleeskuikens, leghennen of kalkoenen. De dieren verspreiden zich beter over de stal wanneer de temperatuur gelijkmatig verdeeld is. Hierdoor kunnen de dieren beter bij de voer- en drinklijnen waardoor verbeterde resultaten in groei- en voerconversie worden behaald. Bij een goed geregeld stalklimaat kan meer worden geventileerd waardoor de kans op ziektes en het medicatieverbruik afnemen. Ook zijn er lagere uitvalscijfers. Daarnaast zorgt een goed klimaat in een pluimveestal voor een prettigere werkomgeving voor de pluimveehouder zelf.

Ventilatie voor de pluimveehouderij

Voor pluimveehouderijen levert ITB op maat gemaakte ventilatiekokers en toebehoren.

De luchtinlaat- en uitblaaskokers worden volledig uit kunststof (HDPE) geproduceerd. De kokers zijn daardoor bestand tegen schadelijke stoffen in de stallucht, volledig UV-bestendig en eenvoudig te reinigen. De ventilatiekokers van ITB hebben een levensduur van tientallen jaren. Ook alle componenten zoals lichtfilters, geautomatiseerde vlinderkleppen of luchtverdeelsystemen worden door ITB volledig op maat ontworpen en geproduceerd. Daarnaast heeft ITB een breed aanbod van kunststof inlaatventielen die volledig op maat worden gemaakt.

Warmtewisselaars voor de pluimveehouderij

ITB heeft een complete serie warmtewisselaars voor pluimveehouderijen.

Warmtewisselaars zijn systemen waarbij uitgaande stallucht wordt gebruikt om inkomende lucht te verwarmen, zonder dat daarbij luchtmenging plaatsvindt. De warmtewisselaars van ITB behalen rendementen tot meer dan 80%, waardoor de energierekening tot 60% lager uitvalt. ITB heeft uitvoeringen ontwikkeld met buizen en met lamellen, beide leverbaar in verschillende capaciteiten. Met de lamellenwisselaar van ITB wordt voldaan aan de BWL-normering voor fijnstof- en ammoniakreductie die geldt voor vleeskuikenstallen. De warmtewisselaars van ITB hebben een lange levensduur doordat ze volledig uit kunststof (polypropyleen) en RVS worden geproduceerd. Meer informatie over onze warmtewisselaars vindt u op de productpagina.

Geothermische systemen

Het GETS systeem van ITB gebruikt aardwarmte om lucht geconditioneerd in de stal te brengen. Water dat door  kunststof buizen loopt wordt in de zomer opgepompt om de inkomende lucht te koelen en in de winter om deze lucht te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden en zorgt het hele jaar lang voor een laag energieverbruik. Meer informatie over het GETS systeem vindt u de op productpagina.

Complete klimaatconcepten

De klimaatspecialisten van ITB adviseren ook bij de ontwikkeling van complete klimaatconcepten voor renovatie- of nieuwbouwprojecten. Onze engineers calculeren de benodigde capaciteiten en het optimale concept voor het klimaat naar de kenmerken van de stal, waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande wet- en regelgeving.

ITB voor pluimveehouderijen

Met meer dan 35 jaar ervaring is ITB specialist op het gebied van klimaatbeheersing voor de pluimveehouderij. Van het ontwerp van de optimale klimaatindeling tot op maat gemaakte producten om dit te realiseren levert ITB passende oplossingen. Een optimaal klimaat wordt onder andere behaald door de juiste samenstelling van ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid. Wij stemmen dit af op de diersoort, de levensfase en de stalomstandigheden, waardoor maximale resultaten worden behaald.

Neem contact met ons op